שום ושמן זית

פורום צמחי מרפא מיועד לאנשי מקצוע מתחום הבוטניקה, רפואה משלימה, הרבליסטים ולקהל הרחב המעוניין להתייעץ ולשתף במידע בנושאי צמחי מרפא.
פורום צמחי מרפא בניהולה של לימור אלמוג M.Sc במדעי החיים.

מנהל: יורם בן אבו

שום ושמן זית

הודעהעל ידי לימור אלמוג » א' יוני 19, 2011 7:41 pm

שמן יכול לשמש כממס לצמחים שונים אשר הרכיבים הפעילים שלהם נמסים בשמן. שמן זית מכבישה קרה הוא בחירה טובה לשמן שישימש כממס. שום הינו אחד מהצמחים אותם ניתן למצות בשמן, משום שרכיבים פעילים בו נמסים בשמן. אחואן ajoene)) הינו מרכיב גופרתי המצוי בשום ומתמצה בשמן. אחואן נוצר ממרכיב המכונה אליצין ונחשב לאחד מהרכיבים הגופרתיים היציבים מבחינה כימית. אליצין נחשב למרכיב הפעיל ביותר בשום אך הוא אינו יציב. לאחואן מייחסים תכונות רפואיות רבות בינם הורדת רמת כולסטרול, פעילות אנטי מיקרוביאלית, עיכוב אגרגציה של טסיות ופעילות אנטי סרטנית. חשוב לרסק או לקצוץ את השום לפני הכנסתו לשמן על מנת שייוצר האליצין.

לימור אלמוג טיולים והרצאות בנושא צמחי מרפא ותבלין 050-9007472
לימור אלמוג
 
הודעות: 15
הצטרף: ג' אוגוסט 24, 2010 5:49 pm

Advertisement

Re: שום ושמן זית

הודעהעל ידי שירהבןצבי » ב' דצמבר 05, 2011 1:48 pm

ממה שידוע לי לא מומלץ להביא לרתיחה שמנים כמו שמן זית משום שהם מאבדים מערכם התזונתי ברגע שמתחממים יתר על מידה.
שמן זית בריא ביותר בצורתו הטבעית. אני אישית כבר שנים שותה בבוקר כפית שמן זית+לימון ומים חמימים.
שירהבןצבי
 
הודעות: 3
הצטרף: ב' דצמבר 05, 2011 1:41 pm



  • Advertisement

חזור אל פורום צמחי מרפא

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד