אומגה 3 מרווה

ברוכים הבאים לפורום דיאטה & תזונה נכונה. בפורום זה תוכלו לשאול ולענות על שאלות בנושאי תזונה, דיאטה וכדומה

מנהל: יורם בן אבו

אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי שושי » ו' ספטמבר 23, 2011 5:03 pm

שלום,
בזמן האחרונה אני שומעת מאנשים רבים על מוצר של אומגה 3 שנקרא מרוולס.
שמעתי מאנשים שהאומגה 3 מצמח מרווה הוא יותר טוב מאשר אומגה 3 מדגים וממקורות צמחיים.
האם זה נכון?
מה כל כך מיוחד באומגה 3 ממרווה?
שושי
 
הודעות: 4
הצטרף: ד' יוני 02, 2010 9:03 am

Advertisement

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » א' ספטמבר 25, 2011 8:24 pm

כן, גם אני שומע בשנה האחרונה לא מעט הכרזות לטובת אומגה 3 ממרווה.
דרך אגב, מרבית ההכרזות הללו מגיעים ממשווקים חרוצים בעלי אינטרסים כלכליים.

מה זה בעצם אומגה 3 ממרווה?
מכון המחקר החקלאי עלה על רעיון שסומן כבעל פוטנציאל מסחרי להפקת שמן איכותי עתיר חומצת שומן מסוג אומגה 3 מהסוג של חומצה אלפא לינולנית ( ALA).
חומצת השומן מופקת מצמח בשם מרווה מרושתת שהושבחה במכון המחקר במטרה לייצר זרעים עם כמות גבוהה של שמן צמחי בעל תכולת אומגה 3 גבוהה.
הייחוד של שמן ממרווה מרושתת הוא בעיקר ביציבות הרבה של החומר בהשוואה לשמנים אחרים ממקורות צמחיים כדוגמת: זרעי דלעת או פשתן.
מכון המחקר החקלאי יצר קשר עם חברת מגנטיקה שאחראית על שיווק המוצר.

עד כאן זה נשמע טוב.
רק שהבעיה היא שדרך השיווק שבחרו במגנטיקה זה שיווק הדומה לשיווק רשתי של סוכנים המשווקים את המוצר בכל דרך שהיא כדוגמת: פעילות באינטרנט, דוכנים במקומות שונים וכדומה.
למיטב ידיעתי, המוצר איננו נמכר בחנויות המוכרות מוצרי מזון.
לדעתי שיטת שיווק זו גרמה לכך שמשווקים חרוצים של אומגה 3 ממרווה (החברה שאחראית על שיווק המוצר, נקראת מרוולס), יצאו בהכרזות שליליות על אומגה 3 ממקור דגי וזאת בכדי להאדיר את היתרון שבמוצר שלהם. דרך אגב, לא רק משווקים חרוצים אלא גם ראיתי פרסום של מכון המחקר הוולקני שנראה יותר כמו כרזה פרסומית נגד אומגה 3 ממקור דגי ושיר הלל לאומגה 3 ממקור צמחי.


סוגי חומצות שומן אומגה 3
ראשית חשוב להבין שחומצות אומגה 3 הם שומנים חיוניים שגופנו איננו מסוגל ליצרן והוא צריך לקבל אותם מן המזון.
קיימים 3 סוגי חומצות אומגה 3:
חומצת שומן המצויה במקורות צמחיים - ALA.
חומצות שומן המצויות במקורות מן החי - EPA ו-DHA.

חשוב להבין שחומצות השומן החשובות ביותר הן : EPA ו-DHA שכלל לא מצויות בשמן ממרווה.
חשוב להבין שכל היתרונות הבריאותיים שמייחסים לאומגה 3 הן יתרונות שבדרך כלל נובעים מצריכה של חומצות השומן EPA ו-DHA ולא של ALA ממקור צמחי.
הסיבה שיש יתרון בריאותי למי שצורך את חומצת השומן ALA, היא משום שהגוף מסוגל לייצר מחומצות שומן זו את חומצות השומן EPA ו-DHA.
מה שמצחיק זה שכל היתרונות הבריאותיים שמייחסים משווקי מרוולס לאומגה 3 הם יתרונות שנמצאו במחקרים אשר בדקו את צריכת חומצות השומן EPA ו-DHA ורק מחקרים מעטים נעשו על צריכת ALA.
היכולת של גוף האדם להמיר את חומצת השומן ALA ל- EPA ו-DHA היא מוגבלת ובמקור מסויים קראתי שגרם אחד של חומצת שומן אומגה 3 ממקור דגי, הינה שוות ערך ל7 גרם של חומצת שומן מסוג ALA.

לכן כאשר מספרים לכם שנטילה של מרוולס תסייע לילדכם הסובל מהפרעות קשב וריכוז, דעו שהסיפור הזה בנוי על סמך מחקרים שאכן הראו יתרונות לכך, אבל בצריכה של EPA ו-DHA!
ולכן צריכה של EPA ו-DHA ממקור דגי תביא לילדכם תועלת רבה יותר מאשר נטילה של כמוסות אומגה 3 תוצרת מרוולס.


מקורות צמחיים נוספים לאומגה 3 מסוג ALA
אחת הטענות הרציניות שמעלים משווקי מרוולס, היא הטענה כי מוצרי אומגה 3 ממקור דגי מזוהמים במתכות כבדות ודיאוקסינים.
בהחלט יכול להיות שמוצרים מסויימים עשויים להכיל זיהום כזה או אחר, אך כדאי לבדוק כל מוצר לגופו.
חשוב להבין שמזהמים שונים מצויים במקורות מזון שונים ומה שחשוב זה רמתם במוצר הסופי שמגיע לאדם.
גם ירקות ופירות מכילים חומרי ריסוס ונערכים עליהם מידי פעם בדיקות בכדי לוודא שהם לא מכילים רמות אסורות של מזהמים.
באותה מידה חשוב לבדוק ולוודא שמוצר אומגה 3 ממקור דגי שאותו אתם צורכים הוא אכן מוצר שנבדק ונמצא שאיננו מכיל רמות אסורות של מזהמים.

חשוב להבין שחומצת השומן אומגה 3 שמצוייה במרווה היא אותה חומצה שנמצאת במקורות צמחיים כמו: זרעי דלעת, זרעי פשתן, אגוזי מלך ועוד.
אם אתם רוצים לקבל אומגה 3 ממקור צמחי בגלל החשש של זיהום מוצרים ממקור דגי, זרעי פשתן וזרעי דלעת יעשו גם עבודה לא פחות טובה.
היתרון של חומצת שומן אומגה 3 ממרווה הוא שהיא יציבה יותר, אבל אתם יכולים להתגבר על "הבעיה הזו" באמצעות הקפאת זרעי הדלעת והוצאתם לפני האכילה (כנ"ל גם לגביי אגוזי מלך קלופים).
זרעי פשתן ניתן להקפיא ולטחון לפני השימוש (במכונת טחינת פולי קפה).
אם תנהגו כך במוצרים הללו שמכילים אומגה 3, הרי שהם שווי ערך לאומגה 3 ממקור של מרווה ואין שום הבדל בינהם משום שהקפאת המוצרים שומרת על יציבות החומר (חומצת השומן ALA).

בעיני אם את מחובבי הכמוסות אני מציע לך ליטול כמוסות אומגה 3 ממקור דגי.
אם את מחובבי הכמוסות שחוששים מזיהום של מתכות וכדומה, קחי אומגה 3 ממרווה.

אם את מחובבי המזון הטבעי, איכלי דגים, זרעי פשתן, אגוזי מלך וכדומה. <> וזאת בעיני גם הדרך הנכונה!

מידע נוסף
קראו עוד על פשתן וצריכת אומגה 3
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי שושי » ב' ספטמבר 26, 2011 11:25 am

האמת היא שקראתי קצת יותר על הנושא בכל מיני מקומות. אז יש לי קצת יותר ידע עכשיו.
רגע, אתה בעצם אומר שקשה לגוף להמיר חומצת שומן מסוג ALA לEPA ו-DHA ?
אני שמעתי באתר כלשהו של חברת מרוולס, שהיה מחקר שכונה מחקר הכבאים והוא בעצם הראה שאין שום בעיה בהמרה של ALA ל-לEPA ו-DHA.
מה אתה אומר על זה?
שושי
 
הודעות: 4
הצטרף: ד' יוני 02, 2010 9:03 am

מחקר הכבאים - אומגה 3 משמן פשתן

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ב' ספטמבר 26, 2011 11:33 am

שושי כתב:האמת היא שקראתי קצת יותר על הנושא בכל מיני מקומות. אז יש לי קצת יותר ידע עכשיו.
רגע, אתה בעצם אומר שקשה לגוף להמיר חומצת שומן מסוג ALA לEPA ו-DHA ?
אני שמעתי באתר כלשהו של חברת מרוולס, שהיה מחקר שכונה מחקר הכבאים והוא בעצם הראה שאין שום בעיה בהמרה של ALA ל-לEPA ו-DHA.
מה אתה אומר על זה?


מה שמצחיק אותי בכל האתרים שמקדמים את מכירות אומגה 3 מרוולס, זה שהם בקלות יכולים לעשות שימוש בעובדה אחת כנגד טעון אחד ולאחר מכן להשמיץ את העובדה שבה השתמשו בטעון אחר.

לדוגמא מחקר הכבאים שציינת.
גם אני שמעתי סרטון שבו ד"ר אדלשטיין מתאר את מחקר הכבאים כטיעון לכך שאין שום בעיה בהמרה של אומגה 3 מסוג ALA ל-לEPA ו-DHA
חשוב שתביני שמחקר הכבאים השווה בין נבדקים שצרכו שמן ממקור דגי, שמן פשתן ושמן חמניות (קבוצת ביקורת).
המחקר עשה שימוש באומגה 3 משמן פשתן!!!

מה שהורס אותי זה שלאחר מכן באתרים של משווקי מרוולס, אני מוצא טיעונים שכנגד שימוש בשמן פשתן ואפילו נתקלתי בטיעונים שאומרים ששמן הפשתן איננו טוב משום שהוא מתחמצן אפילו בגוף.

אם שמן פשתן איננו טוב, אז למה הם משתמשים במחקר שמראה את יעילותו הרבה (עם ובלי ההתחמצנות).

קישור למחקר הכבאים
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

שמן דגים מזוהם

הודעהעל ידי דוד בן » ג' ספטמבר 27, 2011 12:45 am

רגע, אבל מה לגביי הטענות של משווקי מרוולס, ששמן דגים מזוהם במתכות ומזהמים אחרים?
האם לא כדאי בגלל זה לתסף באמצעות אומגה 3 ממקור צמחי כמו מרווה מרושתת?
תודה
דוד בן
 
הודעות: 1
הצטרף: ג' ספטמבר 27, 2011 12:42 am

אומגה 3 מדגים

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ג' ספטמבר 27, 2011 1:13 am

דוד בן כתב:רגע, אבל מה לגביי הטענות של משווקי מרוולס, ששמן דגים מזוהם במתכות ומזהמים אחרים?
האם לא כדאי בגלל זה לתסף באמצעות אומגה 3 ממקור צמחי כמו מרווה מרושתת?
תודה


קל מאוד לקחת את המידע שמתאים לנו ולנפח אותו לממדים חסרי פרופורציות.
אני שמעתי כבר מ"חסידי מרוולס" משפטים כמו: "חפש lawsuit omega 3 בגוגל ותראה מה תמצא"
איזה שטויות!
האם מוצרים גרועים של חברה מסויימת יכולים להעיד על מוצרים של חברות אחרות?
אם תתבעו את הנגר שעשה לכם את ארון המטבח, האם זה אומר שלא כדאי לרכוש ארונות מטבח מנגרים אחרים?

בתוספי אומגה 3 ממקור דגי, יש מגוון עצום של מוצרים, חלקם טובים, חלקם פחות וחלקם גרועים.
אבל, לומר באופן גורף "כל תוספי אומגה 3 ממקור דגי הם מזוהמים" זו שטות!

חשוב להבין שהבעיה של זיהום (PCB) בשמן דגים היא הרבה פחות משמעותית מאשר באכילת בשר דגים.
בדגים יש הרבה יותר מזהמים.
למעשה במוצרים הטובים של שמן דגים, משתמשים בכל מיני טכניקות של חימום וזיקוק מולקולרי שמאפשרים סינון מאוד יעיל של המזהמים.

ארגון סביבתי מכובד בשם EDF, בדק כ-75 חברות המייצרות שמן דגים.
בבדיקת הארגון נמצא כי למעלה מ-80% מהחברות עמדו בסטנדרטים המחמירים ביותר בארה"ב של מזהמים.
הנה קישור לחברות השונות שנבדקו
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

אומגה 3 מרווה מרושתת מחיר

הודעהעל ידי יוסף אלמוג » ג' ספטמבר 27, 2011 10:06 am

מישהו יודע מה מחיר תוסף אומגה 3 מרווה מרושתת של חברת מרוולס?
האם מחיר התוסף של מרוולס הוא זול או יקר יותר ממחיר תוספי אומגה 3 ממקור דגי או צמחי אחר?
יוסף אלמוג
 
הודעות: 2
הצטרף: ד' ספטמבר 07, 2011 5:31 am

אומגה 3 מרווה מרושתת מחיר

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ג' ספטמבר 27, 2011 10:24 am

לפי מה שראיתי בחנות של מרוולס, הרי שקופסה של אומגה 3 ממרווה רשתית עולה כ-200 ש"ח
ויש להם מבצע שבו מחיר התוסף הוא כ-361 ש"ח ל2 אריזות של אומגה 3 ממרווה רשתית.
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

תכולת אומגה 3 בתוסף אומגה 3 ממרווה מרושתת תוצרת מרוולס

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ו' ספטמבר 30, 2011 11:20 am

דרך אגב, פניתי לנציגי חברת מרוולס באמצעות פניה טלפונית וגם במייל בבקשה למידע נוסף על המוצר של לתיסוף באומגה 3.
פנייתי נעשתה הן בטלפון והן במייל לשירות לקוחות.
ביקשתי לדעת את המידע הבא:

"כמה כמוסות יש בכל חבילה של תוסף אומגה 3?
כמה שמן יש בכל כמוסה?
כמה האומגה 3 מהווה מסה"כ השמן שבכמוסה?"

בפנייתי הטלפונית נאמר לי ע"י הנציגה כי איננה יודעת מהי תכולת חומצת השומן אומגה 3 בכל כמוסה וייעצה לי לפנות לשירות המידע של החברה.
פניתי לשירות המידע של חברת מרוולס וביקשתי לדעת את המידע שציינתי.
להלן תשובתם


"יורם שלום רב, חברת מרוולס הינה חברה של שיווק רשתי, לצערי איננו יכולים לתת מענה למי שאינו מפיץ(רשום) בחברה. מה שהנך יכול לעשות זה לפנות למי שחשף אותך למוצרי החברה, או להגיע להרצאות בחברה של פרופסור אדלשטיין,המומחה בעניין המוצרים, ההרצאות מתקיימות - בימי שלישי וחמישי בשעה 18:30 על כלל המוצרים שלנו. אנו יושבים ברח' המלאכים 1 באור יהודה . תוכל לפנות אלינו בכל עת- טלפון שירות הלקוחות- 03-7351555"

מה שאני לא מבין זה למה אדם שרוצה מידע לגביי מוצר שנמכר באינטרנט בחנות מקוונת (ולא רק באופן רשתי), צריך להגיע להרצאות בכדי לדעת כמה אומגה 3 יש במוצר שהם מוכרים.

תגובתם של חברת מרוולס מעלה בי תמיהות וספקות רבות לגביי המוצר שלהם.
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי allouche » ב' אוקטובר 03, 2011 7:30 pm

הדיון כאן מעניין, ובכ"ז, אני מוצא שיש כאן מקום לחדד כמה נושאים.
מחקר הכבאים אכן מתייחס לשמנים שאינם ממקור של מרווה מרושתת, אך בניגוד למה שנכתב, ניתן להסיק מכך מסקנות לגבי המרווה המרושתת בבחינת ואסביר מדוע. מרווה מרושתת היא מסוג ALA, צמחית(בדומה לפשתן), אך בניגוד לפשתן, היא "אולטרא יציבה"(מאוד יציבה). מהדוגמה הזו מבינים שאם אומגה 3 ממקור פשתן שלא התחמצן עדיין הופקו רמות מספיקות של EPA&DHA, על אחת כמה וכמה מרווה מרושתת "תספק את הסחורה" מבחינה זו. אני סבור שהתועלת שבמרווה מרושתת הוא הרבה מעבר לאומגה 3, וחבל שהדיון מתמקד בכך. היחס בין אומגה 3;6;9 הוא מרשים במרווה הזו, ונוגדי החמצון והחומרים האנטי פטרייתיים שבה הופכים את פרופיל השומנים שלה ליוצא דופן בתחום הזה.
תעשיית אומגה 3 שמן דגים קיימת בתקופה של אתגרים אקולוגים מורכבים מאוד.
בעיית הידלדלות אוכלוסיית הדגים בעולם היא בעייה "חדשה ישנה", אשר מחריפה כאשר תעשייה בת עשרות מילארדים משתמשת בדגים כחומר גלם.אם פעם נדרשו יצרני תוספי מזון לדוג כמויות רבות של דגי ים כדי ליצר תוספי מזון אומגה 3, כיום ניתן להפיק אומגה 3 צמחית נקייה, הן במונחים של זיהום כימי והן במונחים של רעילות בוטנית(אלרגנים,רעלנים צמחיים וכולי).
allouche
 
הודעות: 4
הצטרף: ג' מרץ 15, 2011 11:36 pm

הבא


  • Advertisement

חזור אל פורום דיאטה & תזונה נכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Yahoo [Bot] ואורח אחד