אומגה 3 מרווה

ברוכים הבאים לפורום דיאטה & תזונה נכונה. בפורום זה תוכלו לשאול ולענות על שאלות בנושאי תזונה, דיאטה וכדומה

מנהל: יורם בן אבו

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ד' דצמבר 21, 2011 8:33 pm

היי פרגמטור, לקח לי זמן לענות לך בגלל כל מסיבות החנוכה :-).
ראשית אני מאוד מעריך את הצמא שלך לידע ואת יכולת הלימוד העצמית. זה בעיני חשוב יותר מכל תואר כזה או אחר.
אני אשמח אם תכנס מידי פעם לפורום ותביע את עמדתך לגביי נושא כזה או אחר ותחלוק את הידע שלך עם קהל הגולשים.

רשת האינטרנט מאפשרת לנו לאתר מידע רב בכל נושא כמעט, אנחנו רק צריכים לברור את המידע האמין יותר.

לקחת בספק כל דבר שאומרים לך, זה דבר חשוב.
זו גם הסיבה שלא פעם חוקרים מגלים דברים שונים כאשר הם בודקים מצבים שכבר נבדקו בעבר.
ולכן, ככל שיותר ויותר מחקרים החוקרים תופעה או מצב מסויים, מראים זהות ודמיון בתוצאות ובמסקנות, כך הספק אמור להתפוגג.
כמו שאני רואה את זה, הרי שתוצאות חדשות ומפתיעות ממחקר חדש ובודד, רק אמורות לעורר את תשומת הלב של החוקרים בכדי לחקור שוב את התופעה/ המצב ולראות מהם התוצאות המתקבלות.
הנקודה היא שככל שהזמן עובר, האדם חוקר יותר ויודע יותר.
האם הידע שאנחנו יודעים כיום אכן מאפשר לנו לדעת מהו תפריט התזונה האולטימטיבי לבריאות טובה יותר?
אני לא חושב.
אבל, לדעתי הידע הקיים היום הוא פי כמה וכמה יותר נכון ממה שהיה קיים לפני 100 שנה או 50 שנה ולכן גם היכולת להרכיב תפריט תזונה בריא יותר, היא יותר טובה.

לגביי שבט ההונזה, הבעיה שלי עם מחקרים של שבטים "בריאים" שכאלה היא שמאוד קשה לבודד את הסיבה "לבריאותם הרבה". האם הם בריאים אל אף תזונתם או בגלל תזונתם?
יש כל כך הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע שמקורם יכול להיות בתנאי הסביבה שבה הם חיים או ב"עליונות גנטית".

Pregmator כתב:
העניין הוא שפה במערב אומרים לנו לאכול מגוון רחב של מזונות ובשלל צבעים בעוד שהעם הכי בריא על הפלנטה חיי על 4-5 מצרכים וזהו!
אז איך אפשר להסביר את זה?


אני מסביר זאת בגמישות הגוף.
לכל יצור חיי יש גמישות מסויימת המאפשרת לו להתאים את את עצמו לשינויים בסביבה שבה הוא חיי וכנ"ל גם לגביי תפריט התזונה שלו.

Pregmator כתב:
אבל עם לחזור רגע לדברים שאמרתי קודם, עם תשאל את דייויד וולף הוא יגיד לך שלכל דבר מן החיי יש תחליף טוב אם לא יותר טוב בעולם הצומח. בעוד שאם תשאל מפתח גוף הוא יגיד לך לאכול 6
ארוחות קטנות ביום ושבכל אחת מהן יהיה חלבונים כי הגוף צריך חלבון כל 20 דקות.


חשוב להבין שהמטרה של מפתח גוף היא לאוו דווקא בריאות טובה יותר, אלא מסת שריר גדולה יותר. 2 הדברים לא בהכרח חופפים.
אני לא חושב שקיים תחליף צמחי טוב יותר לחלבון מן החי.



Pregmator כתב:
ראיתי אנשים בני שישים שעדיין מפתחים את הגוף ורק לפי השפת גוף והתזונה שלהם אפשר להסיק שהם עושים משהו נכון.
לעומת זאת ראיתי גם אנשים בני שישם (היה לי שכן כזה) שלא אכלו מוצרי בשר ומוצריי חלב בחיים שלהם והם עושים יוגה
כל יום ונראים לא פחות מפותחי גוף והבריאות נראת שנמשכת אליהם כמו אל מגנט.


כמו שציינתי קודם לכן, התשובה לשאלה הזו היא לדעתי בגמישותו של האדם לתפקד בצורה תקינה בתפריט כזה או אחר.

Pregmator כתב:כמו שאמרתי דמות אחת שאני בוטח בה זה דייוד וולף, השני זה דוקטור גרהאווזר


שמתי לעצמי כמטרה לשמוע אותם. תודה על שהסבת את תשומת ליבי.


Pregmator כתב:לצורך העניין, ניקח אדם שאוכל בשר והוא שמע שבטונה יש הרבה חלבון בריא, חומצות אמיניות וכו', אבל מכוון שהוא אדם מעמיק וקורא הוא גילה שבהרבה דגים יש שאריות של מרקורי (או מתכות כבדות כמו שדיברנו) אז מה לעשות. אוקיי אותו אדם גילה שצריכה של הדג במצבו הנע גורמת לגוף לנתב את המרקורי ישירות לצואה ולשתן בעוד שבישול של הדג יצריך התערבות של הכבד ובכך המרקורי יכנס ישר לסינון כבדי.
אז מה הבעיה? אפשר פשוט לאכול טונה מקופסת שימורים, זה עובר פיקוח והשימור של הטונה נעשה במצב נע.
אני יכול לומר לך שאני מכיר מאות ספורטאים ובוני גוף שמאמינים בזה ולכן הם צורכים כמויות כאלה גדולות של טונה.
חבל ששם נפסק המחקר כי הם פספסו את התהליך שהקופסאות עוברות ובו מרססים את החלק הפנימי בחומר פלסטי שעשיר בשאריות BPA ואופס חבל שהוא קצת הרבה מסרטן!



מהכרותי עם עולם פיתוח הגוף, אז בדרך כלל הסיבה שמתאמנים רבים אוכלים טונה, זה משום שזה מאכל זמין, זול ועם תכולת חלבון רבה ובאיכות טובה.
רבים מאותם מתאמנים לא ממש מדאיגים את עצמם בענייני בריאות. חלקם גם מעשנים.

Pregmator כתב:אני מסתכל על תזונה כמשהו שאמור להחזיק את עצמו ולא משהו שאני אמור להוסיף אליו תוספים.


זה גם מה שאני חושב.
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Advertisement

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי Pregmator » א' דצמבר 25, 2011 1:16 am

יורם,

ישנם כמה דברים שאמרת שהם לא ממש הנושא שמקורי (אומגה 3 מצמח המרווה) אבל התפתחה פה שיחה מעניינת את אני אגיב עליהם.

דרך אגב, מאד קשה לי ולוקח לי זמן לכתוב בעברית ולכן אני לא כותב הרבה הודעות בפורומים בעברית. זה פשוט לוקח ממני יותר מדי זמן.

טוב, בקשר לתגובתך על מפתחי גוף:
זה לא ממש נכון. כן הדעה הכללית הי שמפתחי גוף רוצים לנפח את עצמם במסת שריר אבל זה ממש לא נכון או לפחות לא המטרה של הרוב שאני מכיר.
רוב האנשים שאני מכיר פשוט רוצים להיות בריאים וחטובים וישנם סיבות רבות לפתח שרירים (סיבות שאני בטוח שאתה מודע אליהם) כגון עצבוב מסועף יותר וכו'.
מעט מאד אנשים באמת "מתנפחים" זה יותר קשור לראפים נמוכים, משקלים עצומים וצריכה של 5,000 קלוריות ומעלה.
רוב האנשים שאני מכיר בעצם אוכלים פחות מהאדם הרגיל, משמעותי יותר בריא מהאדם הרגיל ועושים זאת ראשית לשם הבריאות.
הגורם המטעה הוא שוורצנגרים שגורמים לשם "מפתח גוף" לפתח קונוטציה מסוימת שלא באמת קשורה לרוב האנשים העוסקים בספורט.

***

לגבי תגובתך על גמישותו של האדם להתאקלם לסביבתו ותזונה כזו או אחרת:
לצערי פה אני פשוט לא ממש מסכים.
כשרואים תפנית כזו חדה שסוטרת בצורה גורפת וחד משמעית כל תיאוריה מערבית ויתרה מזאת אותה הדוגמה הסוטרת גם מוכיחה את הבריאות הטובה ביותר אז יש פה משהו שאני אישית לא רוצה להעלים עליו עין.
אני מסכים שאנשים "שורדים" בכל מיני מצבים ובכל מיני שיטות תזונה או תת-תזונה אבל הם בטח לא נהנים מבריאות טובה יותר.
יתרה מזאת בדיקת קינגסטון (ה-מאד מפורסמת דרך אגב) לקחה קבוצות שונות של חולדות (המחקר נערך ברדינג, 20 דקות מלונדון ונעזר בחולדות מקומיות) ונתנה להם תזונה מיובאת מכמה מקונות בעולם.
דרך אגב, אחת מן הקבוצות נקראה "לונדון" וקיבלה את התזונה ה-"נורמאלית" של תושבי לונדון עסוקים. קבוצה אחרת נקראה על פי שמות של ערים שונות בעולם וקבוצות מסוימות נקראו על שם שיטות כגון ה- מקרוביוטיקה, ושיטות שונות ואחת מהן נקראה "הונזה קשמיר" וקיבלנ את המזון של שבט הונזה שחי באזור קשמיר.
המחקר גילה שהבעיות הרפואיות המיוחסות לאזורים שונים פותחו אצל אותן חולדות שקיבלו את התזונה המקומית (המיובאת אני מזכיר) ולעומת זאת חולדת ההונזה לא חלו מעולם ושילשו את תוחלת החיים שלהם.
כמובן שגילו מאז שחולדות מסוגלות להאריך חיים בתנאים טובים הרבה יותר ממה שחשבנו פעם אבל בסך הכל המחקר הוכיח את התיאוריה לגבי איכות המים ואיכות המזון של עם ההונזה.
חשוב פה לציין שאלו לא היו חולדות בעלות גנטיקה עליונה, הן לא קיבלו תנאי מזג אוויר הדומה לתנאים בקשמיר ואפילו לא הריצו אותן כדי לעודד מצב גופני עמיד וכשיר ככה שהדבר היחיד שנמדד היה התזונה ולמרות כל זאת התוצאה בסך הכל הייתה אותה תוצאה.

****

דרך אגב אחד מהדברים שאני גיליתי לבד בשיחות שהיו לי עם אנשים שאני מכיר בחברת 'אדמה' ו-'הרדוף' זה שכמויות שמן קטנות ניתן גם להפיק מהעלים של המרווה המרושתת ולא רק מהזרעים.
הדעה שלי בעניין (היה וזה באמת נכון) זה שכנראה שחברת מרוולס מנסה לטאטא את האינפורמציה הזאת מתחת לשטיח כי אחרת באמת שכולם היו שותלים את הצמח בגינה!

הייתי בפגישה של צוות מרוולס ושבוע הבא אני הולך לשמוע את הפרופסור שלהם.
במקביל אמורים לשלוח לי וידאוים, חומרים כתובים ומחקרים כי הם קלטו שאני "עקשן" :)

אני אעדכן אתכם מה אני מוצא כי אם כל הממצאים אכן נכונים זהו אכן עסק שיש סיבה להיכנס אליו ומוצר ששווה לקחת אותו אבל אני עדיין מוטרד מכל החומרים האנטיאוקסידנטים ואניטיאינפלמטוריים.



כמה דברים ששלחו לי עד עכשיו:

1) ראה קישור

2) ראה קישור

3) ראה קישור

4) ראה קישור

5) ראה קישור

אבל שוב זה הכל דיבורים, ולא הוכחות.

אמרו לי שבצרפת הוציאו מהחוק את צמח הפשתן... אתה יודע על זה משהו?
Pregmator
 
הודעות: 4
הצטרף: א' דצמבר 18, 2011 8:16 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » ב' דצמבר 26, 2011 3:18 pm

Pregmator כתב:
לגבי תגובתך על גמישותו של האדם להתאקלם לסביבתו ותזונה כזו או אחרת:
לצערי פה אני פשוט לא ממש מסכים.
כשרואים תפנית כזו חדה שסוטרת בצורה גורפת וחד משמעית כל תיאוריה מערבית ויתרה מזאת אותה הדוגמה הסוטרת גם מוכיחה את הבריאות הטובה ביותר אז יש פה משהו שאני אישית לא רוצה להעלים עליו עין.
אני מסכים שאנשים "שורדים" בכל מיני מצבים ובכל מיני שיטות תזונה או תת-תזונה אבל הם בטח לא נהנים מבריאות טובה יותר.


בסה"כ לא מדובר בתאוריות סותרות (צמחונות מול אכילת בשר), אנשים שבוחרים בדרך הצמחונית לא נמצאים במצב של תת תזונה וכנ"ל גם לגביי אנשים שניזונים מאכילת בשר וירקות (כדוגמת תזונת פלאו). הם אומנם חלוקי דעות בנושאים עקרוניים (בשר או לא בשר), אבל מאחר ומדובר באוכלוסיות בעלות מודעות תזונתית הרי שאנשים משני האוכלוסיות דואגים לוודא שמצב בריאותם תקין ושהם מקבלים את כל הנוטריינטים החיוניים לגופם. דוגמא סותרת תהיה דוגמא של דיאטה מערבית טיפוסית שלא נוהגת לפי המלצות התזונה. דיאטה שברובה מורכבת ממזון מעובד, צריכה רבה של סוכר ונתרן ותפריט דל בירקות ופירות.

וגם בתזונה כה גרועה "וסותרת" עדיין תמצא לא מעט אנשים בריאים שחיים על התזונה הזו. לכן בעיני מדובר בגמישות רבה של הגוף לפעול גם באופן תקין גם במצבים של תפריט תזונה מאוד שונה לכאורה.

דרך אגב, יותר סביר שבעיות בריאותיות יופיע לא במצבים של תפריט שונה כדוגמת אכילת בשר לעומת צמחונות. משום שכפי שאמרת, יש תחליפים, ראויים פחות או ראויים יותר. הן מן הצומח והן מהחי.

בעיות בריאותיות יכולות להיווצר גם כאשר התפריט איננו שונה באופן מהותי, אך הוא שונה באופן כזה שייצור חוסר תזונתי במרכיב חיוני כדוגמת ויטמין או מינרל חיוני.

Pregmator כתב:
יתרה מזאת בדיקת קינגסטון (ה-מאד מפורסמת דרך אגב) לקחה קבוצות שונות של חולדות (המחקר נערך ברדינג, 20 דקות מלונדון ונעזר בחולדות מקומיות) ונתנה להם תזונה מיובאת מכמה מקונות בעולם.
דרך אגב, אחת מן הקבוצות נקראה "לונדון" וקיבלה את התזונה ה-"נורמאלית" של תושבי לונדון עסוקים. קבוצה אחרת נקראה על פי שמות של ערים שונות בעולם וקבוצות מסוימות נקראו על שם שיטות כגון ה- מקרוביוטיקה, ושיטות שונות ואחת מהן נקראה "הונזה קשמיר" וקיבלנ את המזון של שבט הונזה שחי באזור קשמיר.
המחקר גילה שהבעיות הרפואיות המיוחסות לאזורים שונים פותחו אצל אותן חולדות שקיבלו את התזונה המקומית (המיובאת אני מזכיר) ולעומת זאת חולדת ההונזה לא חלו מעולם ושילשו את תוחלת החיים שלהם.
כמובן שגילו מאז שחולדות מסוגלות להאריך חיים בתנאים טובים הרבה יותר ממה שחשבנו פעם אבל בסך הכל המחקר הוכיח את התיאוריה לגבי איכות המים ואיכות המזון של עם ההונזה.
חשוב פה לציין שאלו לא היו חולדות בעלות גנטיקה עליונה, הן לא קיבלו תנאי מזג אוויר הדומה לתנאים בקשמיר ואפילו לא הריצו אותן כדי לעודד מצב גופני עמיד וכשיר ככה שהדבר היחיד שנמדד היה התזונה ולמרות כל זאת התוצאה בסך הכל הייתה אותה תוצאה.



האם אתה מדבר על המחקר הזה שנעשה ב1927 ע"יRobert McCarrison?







Pregmator כתב:
דרך אגב אחד מהדברים שאני גיליתי לבד בשיחות שהיו לי עם אנשים שאני מכיר בחברת 'אדמה' ו-'הרדוף' זה שכמויות שמן קטנות ניתן גם להפיק מהעלים של המרווה המרושתת ולא רק מהזרעים.
הדעה שלי בעניין (היה וזה באמת נכון) זה שכנראה שחברת מרוולס מנסה לטאטא את האינפורמציה הזאת מתחת לשטיח כי אחרת באמת שכולם היו שותלים את הצמח בגינה!





האנשים שאני ואתה מכירים הם כנראה אנשים שונים. "משוגעי הבריאות" בוודאי ישמחו לשתול את הצמח בגינה. אבל מרבית האנשים ישמחו "לגלולת פלא" שתעשה להם את העבודה. וזו הסיבה שעסקי תוספי המזון מצליחים כל כך ומגלגלים כסף רב. קשה לי להאמין שאנשים יתחילו לייצר שמן ממרווה שגידלו בגינה.

אנשים בדרך כלל לא רוצים לעבוד קשה והם מעוניינים "בפתרונות פלא" שיפתרו להם בעיות קשב וריכוז, בעיות לב, דכאון ושאר מרעין בישין.

לצרכים הללו קמו חברות מסחריות שמייצרות מוצרים ומכניסים כסף רב ליצרנים ולמשווקים. אך האם באמת התוספים הללו מסייעים לבעיותיהם של אותם אנשים? קיים בי ספק רב.


Pregmator כתב:



כמה דברים ששלחו לי עד עכשיו:

קוד: בחר הכל
1) [linkf]http://www.youtube.com/watch?v=pAHabHhNSyE[/linkf]

2) [linkf]http://mvstars.weebly.com/avri-gilad-haolam-haboker.html[/linkf]

3) [linkf]http://mvstars.weebly.com/abc-news.html[/linkf]

4) [linkf]http://mvstars.weebly.com/uploads/4/8/0/6/4806389/globs_omega_3_lawsuit.jpg[/linkf]

5) [linkf]http://www.themarker.com/markets/1.1530045[/linkf]


אבל שוב זה הכל דיבורים, ולא הוכחות.

אמרו לי שבצרפת הוציאו מהחוק את צמח הפשתן... אתה יודע על זה משהו?




כל הקישורים שציינת הם בסה"כ מקורות שיווקיים והם לא מחדשים דבר.

מה שאותי מדהים זה האפקט השיווקי של משווקי מרוולס.

אם תחפש Clary Sage שזה השם העממי של מרווה מרושתת תמצא למעלה מ2 מיליון תוצאות בגוגל.

לעומת זאת אם תחפש את שם הצמח במנועי חיפוש מדעיים , לא תמצא אפילו מחקר אחד שנעשה על מרווה מרושתת (כתוסף לאומגה 3) ועל היתרון שבשימוש בשמן ממרווה מרושתת לטיפול בבעיות לב, קשב וריכוז ובעיות נוספות שמשווקי המוצר של מרוולס מצהירים השכם וערב כי המוצר שלהם יסייע בפתרונן.

אני אשמח לקבל הפניה למחקר שמראה את יעילות המוצר ו/או מחקר שבודק את בטיחותו של המוצר.

לגביי הקישור על הגשת בקשה לתביעה ייצוגית של משווקי אומגה 3 ממקור דגי, אז חשוב לשמוע את 2 הצדדים. לכן הנה קישור שמסביר את הנושא מהצד השני של משווקי אומגה 3 דגי. ראה קישור
הם טוענים
"התביעה היא על עניין טכני - הנתבעות סימנו על המוצר שלהם את הכתובת "נקי ממתכות כבדות" וכאן הן "נפלו". למה אומגה 3 גליל לא נתבעה? מהסיבה האירונית שאנחנו לא כתבנו "נקי ממתכות כבדות".
תעודות הבדיקה של המנה שאותה אנו משווקים כעת מגיעות הן מקנדה והן מישראל, כשבישראל הבדיקה מבוצעת באמינולב - אותה מעבדה שבה בדק התובע. שלא במפתיע, התוצאות של הבדיקות שלנו ושל בדיקות התובע הן זהות לגבי המתכות הכבדות הרעילות, כלומר לא נמצאו אפילו שרידים של מתכות כבדות רעילות."

לא שמעתי על הוצאת פשתן מהחוק (לי זה נשמע כמו גימיק שיווקי של "מתחרים"). הצמחים שאני מכיר שמוצאים אותם מהחוק הם סמים. לא ידוע לי שפשתן הוא סם.
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי pinkas99 » ש' מרץ 17, 2012 10:15 pm

היה שווה לקרוא את כל התגובות ב-THRAED הזה כדי להגיע לפיסקה האחרונה של Pregmator על אנשי ההונזה..
הסיפור שלהם מדהים - אך נכון בהחלט.
האמת הפשוטה היא שגוף האדם אינו זקוק לכל כך הרבה מזון שונה ומשונה. כל סיפור המזון בתרבות שלנו הוא נושא יותר חברתי-סוציאלי מאשר תזונתי.

לפני 4 שנים הפסקתי לשתות מי ברז מופלרים ומלאי מתכות כבדות (עופרת למשל). אני שותה ומבשל רק עם מים מצרפת (EVIAN). הם פשוט הכי טובים בשוק.

לפני 6 חודשים ויתרתי על כל מוצרי החלב - חלב נוזלי, גבינות, יוגורטים וכו'. עברתי לחלב שקדים שאותו אני מכין בעצמי. נפלא.

ויתרתי גם על ביצים. לא חסר לי.

לפני 3 חודשים התחלתי בתהליך הוצאת בשר ודגים. אני מרגיש כיום הרבה יותר טוב בלעדיהם. הרבה יותר טוב.

אני אכן גם משתמש באומגה 3 ממרווה. בעיני זה נפלא. אני נמרץ יותר, אנרגטי יותר, מרגיש לפחות 10 שנים צעיר יותר (אני בן 48). חבל לי רק שלא התחלתי עם זה לפני שנים רבות.


אנשים חושבים שאם אתה טיבעוני אין מה לאכול.

הצחקתם אותי וגם הצחקתם את הנשיא ביל קלינטון (ויגניסט ידוע. הוריד 12 קילו ונראה מדהים בגיל 65). אני ממש ממש לא מתגעגע לכל האוכל ה'מגוון' הזה שמוכרים לציבור. כמה שקרים בשביל למכור עוד ביסלי. הכל כסף תאמינו לי. תעשית המזון היא אכן תעשיה - עם כל המשתמע מכך.

ירקות חיים, פירות, עדשים, אורז, קיטניות, תבלינים, שקדים, צימוקים ועוד ועוד - כיף אמיתי.

נסו ותהנו.

מצורפים כמה קטעי וידאו בנושא:


ראה קישור

ראה קישור
pinkas99
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' מרץ 17, 2012 9:54 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי pinkas99 » ש' מרץ 17, 2012 11:25 pm

יורם בן אבו כתב:
לא שמעתי על הוצאת פשתן מהחוק (לי זה נשמע כמו גימיק שיווקי של "מתחרים"). הצמחים שאני מכיר שמוצאים אותם מהחוק הם סמים. לא ידוע לי שפשתן הוא סם.

יורם,

לצערי הענין נכון. שמן הפשתן (FLAX -OIL LINSEED OIL) הוצאו מחוץ לחוק בצרפת ואינם מותרים להפצה וקניה. נמצא שיש אלרגנים חזקים בשמן פשתן וכל ההתעסקות איתם די מסוכן לציבור. הפשתן גם מוגבל בגרמניה ושוויץ.

אגב!!

גם שמן המרווה הישראלית (שאותו אני צורך) עוד לא קיבל אישור הפצה בצרפת. אבל יש לצפות שבעתיד יקבל כי אין בו שום אלרגנים רעלנים וכיוצא בזה.

ביקשת חומר מעבדתי על המרת ALA ל- DHA,EPA - אז בבקשה מצורף בזאת:

קוד: בחר הכל
http://www.sage-omega3.com/ala-conversion-to-epa-dha/?preview=true
pinkas99
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' מרץ 17, 2012 9:54 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » א' מרץ 18, 2012 11:46 am

pinkas99 כתב:היה שווה לקרוא את כל התגובות ב-THRAED הזה כדי להגיע לפיסקה האחרונה של Pregmator על אנשי ההונזה..
הסיפור שלהם מדהים - אך נכון בהחלט.


pinkas99 כתב:לפני 6 חודשים ויתרתי על כל מוצרי החלב - חלב נוזלי, גבינות, יוגורטים וכו'. עברתי לחלב שקדים שאותו אני מכין בעצמי. נפלא.


pinkas99 כתב:לפני 3 חודשים התחלתי בתהליך הוצאת בשר ודגים. אני מרגיש כיום הרבה יותר טוב בלעדיהם. הרבה יותר טוב.



מוזר שאתה מציין את סיפורם של שבט בני ההונזה כדוגמא לשינויים בתזונה שאתה מבצע.

לידיעתך!!! תזונתם של בני שבט ההונזה כללה: חלב, בשר, חיטה ופירות.

מקור:
קוד: בחר הכל
the various races making up the sub-continent of India. In the north the powerful Sikhs, Pathans, and hillmen from Hunza, Nepal, and Tibet had diets with a high protein content, based mainly on wheat, milk, meat, and fruit.
The incidence of diseases such as pulmonary tuberculosis, leprosy, and beriberi was low. In contrast with the inhabitants of Bengal and Madras, who subsisted mainly on rice, were poorly developed physically, and had a high incidence of disease.


ראה מקור
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » א' מרץ 18, 2012 11:54 am

pinkas99 כתב:לצערי הענין נכון. שמן הפשתן (FLAX -OIL LINSEED OIL) הוצאו מחוץ לחוק בצרפת ואינם מותרים להפצה וקניה. נמצא שיש אלרגנים חזקים בשמן פשתן וכל ההתעסקות איתם די מסוכן לציבור. הפשתן גם מוגבל בגרמניה ושוויץ.


אתה מוזמן להציג קישורים למקורות מהימנים במוסדות הבריאות הממשלתיים בגרמניה, צרפת ושוויץ בכדי לאשש את הצהרותך. אחרת, זה לא יותר משמועה רכילותית עם מניע אינטרסנטי.

ואני לא מדבר על אישור של תוסף תזונה כזה או אחר של שמן פשתן, אלא על איסור או המלצה שלא לצרוך פשתן כלל.

pinkas99 כתב:


ביקשת חומר מעבדתי על המרת ALA ל- DHA,EPA - אז בבקשה מצורף בזאת:

קוד: בחר הכל
http://www.sage-omega3.com/ala-conversion-to-epa-dha/?preview=true



הקישור לא מציג שום דבר
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי pinkas99 » א' מרץ 18, 2012 3:14 pm

זהו קובץ PDF


>>>> ראה קישור <<<
pinkas99
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' מרץ 17, 2012 9:54 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי pinkas99 » א' מרץ 18, 2012 3:35 pm

יורם בן אבו כתב:
אתה מוזמן להציג קישורים למקורות מהימנים במוסדות הבריאות הממשלתיים בגרמניה, צרפת ושוויץ בכדי לאשש את הצהרותך. אחרת, זה לא יותר משמועה רכילותית עם מניע אינטרסנטי.

ואני לא מדבר על אישור של תוסף תזונה כזה או אחר של שמן פשתן, אלא על איסור או המלצה שלא לצרוך פשתן כלל.



כמובן שהתכוונתי לשמן פשתן ולא למוצרי פשתן. כדי לייצר את השמן יש צורך להרתיח אותו וזה מה שיוצר את הרעלנים. האיסור בצרפת מחזיק כבר 39 שנים.

ראה קישור


“Human consumption of flax is banned in France and limited in Germany, Switzerland, and Belgium (Le Conseil d’Etat, 1963; Hunter, 1988; Olivier, 1996). The United States Department of Agriculture put a limit on the amount of flaxseed that can be included in human diets. It is recommended that no more than 12 percent be used as a food ingredient (United States Department of Agriculture, 1999). In Argentina the use of flax oil to prepare dietary supplements, is authorized by the National Administration of Medicines, Food, and Medical Technology, but the use of flaxseed is not (Administracion Nacional de Medicamentos, Alimentos y Tecnologia Medica, 2001).

ראה קישור

ראה קישור
pinkas99
 
הודעות: 4
הצטרף: ש' מרץ 17, 2012 9:54 pm

Re: אומגה 3 מרווה

הודעהעל ידי יורם בן אבו » א' מרץ 18, 2012 11:25 pm

אם תבדוק טוב, תראה שפעם היה איסור כזה ומשנת 2010 אין שום בעיה לשווק תוספי תזונה של שמן פשתן.
זה רק מראה שהצרפתים לומדים.

שמן פשתן בויקיפדיה צרפת > ראה קישור

השר הצרפתי לענייני מזון, מסיר את איסור שיווק שמן פשתן למאכל בעקבות המלצות הסוכנות לבטיחות המזון > ראה קישור
יורם בן אבו
 
הודעות: 898
הצטרף: ה' מאי 20, 2010 7:14 pm

הקודםהבא


  • Advertisement

חזור אל פורום דיאטה & תזונה נכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים